Ajándékok utazóknak | 12 tipp karácsonyra és mindenkorra

Már novembertől szól a Last Christmas a rádióban, a plázában szikrát szór a feldíszített műfenyő, sőt, már a mopszunknak is vásárolhatunk karácsonyi kutyapulcsit hozzá megfelelő aganccsal! És én ezért mind-mind teljesen odavagyok! Karácsony központú évvégét élünk, sokak fárasztónak élik meg az ünnepre való rákészülés, hiszen elég nyomás éri őket a mindennapokban. Ám nekem gyerekkorom óta olyan boldog és csillogó ez az időszak, hogy jöhet bátran a száncsengő, George Michael, és a piros orrú, daloló télapó. Ha már utazásról írok, törtem picit a fejem, egy kalandor minek is örülne karácsonyra. Vagy bármilyen más fontos ünnepre.

Kulacs

Egy kulacs csodahasznos dolog! Egyrészt a reptéri ellenőrzés során kidobatják veled az összes 100 ml feletti folyadékkal teli üveget. Ám az üres kulacsod bármelyik mosdóban vagy ivókútnál könnyedén újratöltheted! Külföldön is olcsóbb és sokkalta környezetkímélőbb másfél literes vizeket beszerezni a szállásra, majd ebből kiporciózni, ha útra kel az ember. Nekem már három éve jó szolgálatot tesz a strapabíró EQUA kulacsom, ami többször csattant a padlón, de még hősiesen kitart. Ráadásul az EQUA cég BPA mentes kulacsokat gyárt, a haszon 10 %-át pedig környezetvédő alapítványoknak utalja.

forrás: https://www.myequa.hu/

 

Utazási utalvány

A kedvenc ajándékötletem! Mégse 5000 Ft egy jellemtelen fehér borítékban, hanem mondhatni egy ,,virtuális repjegydarab”. A fapados légitársaságok honlapján könnyedén megvásárolható az ajándékutalvány, amit foglalásnál lehet felhasználni. Vásárlás előtt persze érdemes utánanézni a felhasználási feltételeknek, minden társaságnál eltérőek. Például a Ryanairnél meg kell adni a megajándékozott nevét, míg a Wizz Air nem kéri ezt. Vagy korábban a Wizz Airnél egy foglalásnál csak egy utalványt lehetett felhasználni. Szóval csak szemfülesen!

Ryanair infók

Wizz Air infók

Powerbank

Lépsz, mászol, loholsz egész nap, mondjuk a kerek erdő közepén. Elektromosság mérföldekkel odébb, a telefonod ütemesen merül, és te nem tudod lefényképezni azt a ritka kis búbosbankát a fa tetején! Semmi pánik! Elő a powerbank-et és töltögesd egy kicsit a készüléket, hogy újra kattogtathasd a madárfotókat. Engem nem egyszer mentett meg a powerbank!

kép forrása: Etsy https://www.etsy.com/listing/607156874/travel-gift-world-map-power-bank-map

Mini parfüm

Nőből vagyok tagadhatatlanul, vannak igényeim. Például, hogy egy napos városnézés után az 50 fokban a riviérán szembe menjek a természet törvényével és elnyomjam illatomat a hátizsákomban rejtőző miniparfümömmel.

Könyv

Közhely? Dehogy is! Utazásnál mindig van nálam egy könyv. Vannak olyan helyzetek, mikor nem is nyitom ki, hiszen az utazás az első pillanatától kezdve magával ránt, mintha kétszer olyan gyorsan telne az idő. Ám előre sosem tudhatom, pontosan mi vár rám, ezért is izgalmas útra kelni. Egy hurrikán miatt nem száll le a gépem, zombi apokalipszis miatt lekésem a csatlakozást, vagy csak egyszerűen unatkozom a repülőn. Olyankor mennyire jól jön egy könyv! Kizárólag puha kötéses és nem Dosztojevszkij! Könnyűnek kell lennie fizikai és tartalmi értelemben is.

Hordozható bőröndmérleg

Ha hosszabb nyaralásról utazunk haza, azért mindenkiben ott van a félsz, hogy a tengerparton vásárolt nagy kiszerelésű fésűkagylóval, meg a két literes olivaolajjal nem lépjük-e túl teljesen véletlenül a reptéri súlykorlátot. A hordozható bőröndmérleg könnyed álmot hozhat repülés előtti este, ha kedvező számokat mutat nekünk a bepakolás folyamán.

forrás: Amazon https://www.amazon.com/gp/product/B079M22FHP/ref=as_li_qf_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=tpld-20&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=B079M22FHP&linkId=9f44386e3fdaed9805dc95e4d88f3511

Kendő/sál

Egy kendő/sál útközben az egyik legpraktikusabb eszköz lehet. Én repülőn a fázósak csoportját erősítem. Mikor elérjük a 11 ezer méter magasságot és libabőrösen reszketek, csak előkapom a hatalmas kendőmet és múmiává burkolom magam. De ugyanilyen praktikus lehet, ha teljesen váratlanul túrázás vagy városnézés közben belefutunk egy kívánatos strandba. Csak ledobom a homokba a kendőm és élvezem napsütést.

Notesz

Az utazó gondolkodó lény, akinek olykor szüksége van leheveredni a folyóparton, felcsapni úti noteszét és leírni kavargó gondolatait, hogy lecsillapodjon a lelke. Tudom, hogy 21. század meg Y generáció, de én sokszor papíron firkálva készítem el előre az útiterveket, vagy lejegyzem a legfontosabb infókat a tömegközlekedésről vagy a látnivalókról.

Kaparós térkép

Akinek még nincs, az áhítozva vágyik rá, hogy kifüggeszthesse a falra saját világtérképét a felfedezéseiről. Tökéletes ajándék lehet kalandor barátainknak.

forrás: Scratchmap.org https://m.scratchmap.org/product/scratch-map-xl-edition/

Vízhatlan mobiltok

Aki valaha leejtette a telefonját a tengerpart porhomokjába, vagy egy gumimatracon lebegve igyekezett jó fotókat kattintani élete párjáról fürdőruhában, az bizonyára két kezét összetenné, hogy legyen neki vízhatlan mobiltokja.

forrás: Amazon https://www.amazon.co.uk/Waterproof-YOSH-Watertight-Underwater-Lanyard-Black/dp/B019SL4Q42

Utazási palackok

Utazásaim során hamar megtanultam, hogy ne vigyek magammal családi kiszerelésű Baba tusfürdőt. Több okból is. A pöttöm és könnyű utazási palackok akár két hetes útnál is remek szolgálatot tesznek.

forrás: Amazon https://www.amazon.com/ALINK-Toiletry-Approved-Cosmetic-Containers/dp/B01470VEOE

Laposüveg

Téli utakon lefagyott végtagok felmelegítésére elengedhetetlen egy laposüveg megfelelő százalékú röviditallal megtöltve.

 

És még sorolhatnám… Egy szuszra ennyi jutott eszembe. Mindenkinek előre is nagyon boldog, repjegyekben és kilométerekben gazdag karácsonyt 🙂

Ha tetszett a bejegyzés, itt is megtalálsz:

Facebook: Világgá mentem, majd jövök

Instagram: anna_vmmj

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .