Szkopjéba repjegy 900 forintért?

Van az úgy, hogy le vagyunk égve. Mert hónap vége felé járunk, drágább lett a gázszámla, megvettük az okkersárga STRANDMON fotelt az IKEA-ban, vagy azt a pomponokkal díszített kötött pulcsit a leértékelésen. Mert muszáj volt!
Van az úgy, hogy nem tudunk elszabadulni a munkánk miatt, és van, hogy mindezek ellenére az égiek, a sors, és bizonyára az EZO TV összes hivatásos vajákos asszonyának köszönhetően mégis összejön.

 

Március végéig ki kellett vennem a múlt évről áthozott szabadnapjaimat, s mivel leginkább úgy szeretek szabadságra menni, hogy valóban szabadnak is érzem magam, külföldi útban gondolkodtam. Egy kis rövidben, csóróban, ahogy szoktam. (Pénztelen sanyarúságomról már ejtettem szót a korábbi bejegyzésemben, ITT.) Sajnos bizonyos ráhatások következtében már fizetés után pár nappal a szokásosnál is jobban legatyásodtam anyagilag. Csak annyit tudtam, hogy nemes egyszerűséggel be fogok kattanni, és baltával török rá óvatlanokra fürdőszobákban, ha még fél évet kell várnom a következő biztos utazásig (ami egy júliusi Törökország). Így olyan utakban kellett gondolkodnom, amit mondjuk… ingyen hozzám vágnak?

A helyzetet nehezítette, hogy márciusban egyetlenegy hosszú hétvégére tudtam biztosan elszabadulni a munkából, #felelősségteljesközalkalmazott. Ez szűkítette a lehetőségeket. Társam minden bajban, Skyscanner.net segítségemre sietett, és keresésemre kidobta négy napra Szkopje, Észak-Macedóniát elfogadható áron.
(Ekkor még terrortámadás gyanú sehol sem volt, nem azért ment le az ár. Balkáni országokba valahogy mindig találni olcsó jegyeket.)

Remek! Balkáni hangulat, olcsóság, bárhova csak el innen! Na, de ez még mindig egy 15 ezres repjegy oda-vissza, és én üres zsebű élethelyzetemben még ezen is gondolkodtam. Lefekvés előtt csodáért fohászkodtam, egy olyan igazi, váratlanért! Másnap megjött:

– Van 2 db 20 euró kedvezménykuponom Wizz Air jegyre. Ismersz olyat, aki tudná hasznosítani? – írta nekem Nóri barátnőm a közösségi oldalon.

Nóri, a hős, szeret futni. Nemcsak, hogy fut, de a Wizz Air félmaratont is becsülettel lefutotta, s ezért Wizz Air ajándékutalvánnyal jutalmazták, amit szeptemberig kell felhasználni, azonban neki más tervei akadtak.

Hát most mit mondjak? Isten áldja a futókat! Nórát meg avassuk szentté és minimum nevezzünk el róla egy teret!

 

 

Szkopjéba a barátommal/utazópárommal kezdtük meg a jegyvásárlást két főre. Mivel két darab kuponunk volt, és a Wizz Air vásárlási feltételek kimondják, hogy egy foglalás alkalmával csak egy kupont tudsz felhasználni, így az oda- és a visszautat külön kellett intézni. Szerencsére, van Wizz Discount klubtagságom, így a végösszeg hamar lecsökkent pár ezerrel az eredeti árhoz képest. Ez tovább redukálódott, mikor az oldal megkérdezte, szeretném-e levonni a korábbi Booking.com-os szállásfoglalásért jóváírt krediteimet (ha repjegyvásárlás után foglalsz a booking.com-on, jóváírják neked a szállás árának 10%-át, amit legközelebb jegyre használhatsz fel). Hát hogyne szerettem volna! És csak ezután jöttek a kuponok.

Ez az ajándékutalvány olyan, mint valami repülési SZÉP kártya, olyan érzés, mintha tök ingyen jutottam volna repjegyhez. Igazából valahol így is volt. Az oda-vissza jegy fejenként 915 forintba került, ami olcsóbb, mint a Tescoban egy kiló kaliforniai paprika. Vagy két gyros a Blahán. Vagy egy felnőttjgey a Libegőn.

Hosszú ideig nem hittem a csodákban, és arra se számítottam, hogy ez a ,,valamiféle mindenható” Wizz Air ajándékutalvány képében mutatja majd meg létezését. Akárhogy is, márciusban irány a következő balkáni ország, szép új hivatalos nevén Észak-Macedónia. Persze, ha addig nem nevezik át még egyszer valami másra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .