Napi érdekes – Szemrevaló Római Papok Naptára 2018

Ha az elkötelezett papi hivatásra gondolok, nekem nyomban a kedves, öreg Mihály atya jut eszembe gyerekkoromból. A maga 160 centijével, görbe hátával és ritkuló, őszes hajával igazi egyéniség volt, aki idős korára annyira nagyot hallott, hogy akármennyire próbáltam átkiabálni az összes gátlástalan bűnömet a gyóntatószék egyik fülkéjéből a másikba, sajnos süket fülekre találtam. 

Hát Rómában más a helyzet! Elindult a kezdeményezés, a CALENDARIO ROMANO 2018, avagy az én olvasatomban ,,Szemrevaló Római Papok Naptára 2018”, mely teljesen újraértelmezi a lelkészekről kialakult képet. Elég csak a borítóra pillantanunk, ahonnan január mosolyog vissza ránk, aki reverendával és kedves mosolyával nyomban levesz a lábunkról, sőt, akarva-akaratlanul gyónni támad kedvünk.

A ,,Papnaptár” tizenkét gyönyörű hónapon keresztül kalauzol minket atyáról atyára.

 
 

Ami engem igazán érdekelne, az az, hogyan is zajlott a casting?

 

Pályázati felhívás: 12 feltűnően szexi római katolikus papot keresünk. Kérjük, küldjék el önéletrajzukat, motivációs levelüket és 3 jól sikerült képet reverendában a vatikániszexipapok@vatikán.hu e-mail címre. Az e-mail tárgya: Miatyánk.

 
 

A felszínességemet egy percre elfelejtve azt is meg kell említenem, hogy a naptár emellett érdekességekkel is szolgál a kevésbé tájékozott külföldinek a Vatikánról.

 

Néhány információmorzsa:

  • Ha nem tudtad volna, a Vatikán a legkisebb állam a Földön, alig fél négyzetkilométeren terül el. Ettől függetlenül ugyanúgy jár a vatikáni népnek külön útlevél, saját zászló és himnusz!
  • Saját bélyegeket gyártanak, amik a művészi kivitelezésük miatt az egyik legkeresettebben a bélyeggyűjtők körében.
  • És végül, de nem utolsó sorban itt található Rómán belül a legfelszereltebb gyógyszertár, ha valakinek feltétlenül Béres cseppre lenne szüksége.

Árak és megrendelés

Az anyagiakat tekintve, a naptár Róma utcáin 6 csörgő euróba kerül, online megrendelve pedig kicsit drágább (részletekitt). Akár Ausztráliáig is kiszállítják neked a szemrevaló papokat.

A naptár – bátran állíthatom –, hű a valósághoz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez a kedves atya, akit paparazziként kaptam le a vatikáni forgatagban. Ki tudja, lehet, hogy ő lesz az új december?!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .